Едно прекрасно решение за отопление!

Със семейството ми живеем в къща в кв. Княжево-София, на първия етаж. Къщата е изложена на вятъра. През зимния сезон отопляваме до три стаи, с обща площ около 50 кв.м. До зимата на 2008-09 използвахме само електрически конвекторни радиатори - два на фирмата ADAX и един стар, но добре работещ Тропик.

През есента на 2008 г чрез общи приятели се запознах с отоплителните уреди на INFRASWISS. Благодаря за любезността на служителите на Инфрасуис, които ни предоставиха за проба един уред с мощност 750 W. Резултатът от експеримента беше, че ние закупихме не само този уред, но и още два - единия също с мощност 750 W, другия, за по-малка стая, с мощност 530 W. Причините - ние останахме не само доволни, ние бяхме очаровани от уредите. И не само заради тяхната икономичност – INFRASWISS 750 W в сравнение с мощност 1600 W-ADAX. Също така сме впечатлени от значително по-голямото усещане за комфорт в помещенията, отоплявани с уредите на INFRASWISS. Сега, в края на настоящия отоплителен сезон (2010 г) бих могъл да изброя усетените от мен и от семейството ми предимства на тези уреди:
1. усещането за комфорт, заради директното затопляне на тялото ти, независимо от температурата на околния въздух, не съществува изсушаване на въздуха, абсолютно безшумната работа на уредите, липсата на движение на въздуха, лесно и точно подържане на желаната температура, дори и с най-прост и евтин терморегулатор
2. чувствително забележима икономия на електроенергия
3. почти еднаква температура на под, стени и предмети в стаите, и поради акумулираната топлина се получава много бавно изстиване на помещенията при спиране на тока
4. усещане за сигурност поради надежността на уредите и липсата на части, които могат да се повредят.
Разбира се, отначало имахме колебания за закупуването на отоплителните уреди, поради по-високата им цена, но сега вече сме убедени, че сме взели правилното решение. Смятаме, че тази инвестиция е оправдана и вече не плащаме излишно високи сметки на електроразпределителното дружество.
Ето и приблизитетелните разходи на ток през последните зими, главната част от които са за отопление, а останалата част е за други битови нужди.
Отоплителен сезон 2007-2008: изразходвана енергия-6100 kW, Отоплява се около 70% от жилището ни с уреди Адакс и Тропик.
Отоплителен сезон 2009-2010:изразходвана енергия-4500 kW. Отопление на цялото жилище-100% с уредите на INFRASWISS.

Андрей Янков 0889716369
Сподели в::
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon